Termeni și condiții

Versiunea oct 2021

Va rugam sa cititi cu atentie conditiile de utilizare si termenii contractuali („TERMENI SI CONDITII”) inainte de utilizarea platformei online www.vanilissimo.ro si inainte de a face o comanda de produse.
Acest site web (denumit in continuare „PLATFORMA ONLINE” sau „www.vanilissimo.ro”) este administrat de catre BAHATI GROUP S.R.L. (denumita in continuare „Vanilissimo”), o societate cu raspundere limitata de nationalitate romana, cu sediul social in Bucuresti, str. Lt. Sachelarie Visarion nr. 14, sector 2, cod de identificare fiscala (CUI) RO 44469603, inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti cu numarul J40/10732/2021, ca urmare a licentei de utilizare a marcii protejate Vanilissimo primite de catre societatea sus-mentionata de la titularul acesteia.
Daca vizitati www.vanilissimo.ro, aveti calitatea de UTILIZATOR.
UTILIZATORII au acces gratuit la PLATFORMA ONLINE. Folosirea PLATFORMEI ONLINE si plasarea de comenzi online semnifica acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste continutului TERMENILOR SI CONDITIILOR. Daca nu sunteti de acord cu TERMENII SI CONDITIILE, va rugam sa nu utilizati acest site web.
Inainte de a inregistra o COMANDA (astfel cum este definita mai jos), daca aveti vreo intrebare sau nelamurire, ne puteti scrie la adresa de e-mail contact@vanilissimo.ro.
Vanilissimo isi rezerva dreptul de a modifica TERMENII SI CONDITIILE. Orice modificari aduse TERMENILOR SI CONDITIILOR vor intra in vigoare numai pentru comenzile noi inregistrate dupa publicarea modificarilor respective pe PLATFORMA ONLINE. Astfel, va rugam sa verificati sectiunea TERMENI SI CONDITII inainte de fiecare COMANDA pentru a fi la curent cu orice potentiale modificari care este posibil sa fi intervenit de la ultima dumneavoastra vizita pe PLATFORMA ONLINE.
Prin acceptarea TERMENILOR SI CONDITIILOR, va angajati (a) sa nu atacati PLATFORMA ONLINE prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare distribuita a serviciului, (b) sa nu utilizati PLATFORMA ONLINE in scopul introducerii in mod deliberat de virusi sau orice alt program sau material care poate fi tehnic daunator sau distructiv, (c) sa nu incercati sa accesati PLATFORMA ONLINE, serverul pe care este gazduit acesta sau orice alt server sau baza de date in legatura cu PLATFORMA ONLINE in mod neautorizat. Nerespectarea dispozitiilor din prezenta clauza va fi raportata autoritatilor competente in vederea aplicarii sanctiunilor legale ce se impun si va determina suspendarea imediata a dreptului de a utiliza PLATFORMA ONLINE.
Depunem toate eforturile pentru a va asigura o navigare sigura pe PLATFORMA ONLINE, insa nu putem garanta in mod absolut ca site-ul, serverele pe care este gazduit sau e-mailurile trimise sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Este util sa va asigurati ca aveti instalate sisteme adecvate de protectie impotriva virusilor si oricarui alt continut daunator. Link-urile catre alte site-uri web sau materiale ale unor terte parti disponibile pe PLATFORMA ONLINE sunt oferite exclusiv in scop informativ astfel ca Vanilissimo nu isi asuma in niciun fel responsabilitate pentru continutul acestor site-uri si materiale.
DEFINITII
In plus fata de termenii definiti mai sus, pentru scopul reglementarii TERMENILOR SI CONDITIILOR, urmatorii termeni vor avea intelesurile specificate mai jos:
UTILIZATOR – persoana fizica sau juridica care acceseaza PLATFORMA ONLINE in scopuri private sau profesionale, dupa18 caz, si care a acceptat TERMENII SI CONDITIILE;
CLIENT – persoana fizica sau juridica care acceseaza PLATFORMA ONLINE in scopuri private sau profesionale, dupa caz, care a acceptat TERMENII SI CONDITIILE si care creeaza un CONT;
CUMPARATOR – (a) persoana fizica, in calitate de CONSUMATOR, astfel cum este definita mai jos, sau, dupa caz, (b) persoana juridica sau orice alta societate sau alta entitate juridica prin, dupa caz, imputernicitul sau reprezentantul legal al acestuia/acesteia si care actioneaza in scopul exercitarii specifice a unei activitati comerciale si/sau profesionale, care acceseaza PLATFORMA ONLINE, constituie un cont de CLIENT pe www.vanilissimo.ro si ulterior efectueaza o COMANDA (astfel cum este definita mai jos);
CONSUMATOR – persoana fizica care acceseaza PLATFORMA ONLINE, constituie un cont de CLIENT, care efectueaza o COMANDA de PRODUSE si/sau SERVICII in alte scopuri decat cele specifice unei activitati comerciale si/sau profesionale si care beneficiaza de drepturile si garantiile legale prevazute de reglementarile in vigoare in materia protectiei consumatorilor;
VANZATOR – BAHATI GROUP S.R.L. prin platforma online www.vanilissimo.ro;
PRODUS – orice produs disponibil si comercializat pe PLATFORMA ONLINE solicitat de CUMPARATOR prin COMANDA, care urmeaza a fi furnizat de catre VANZATOR in beneficiul CUMPARATORULUI, in conformitate cu TERMENII SI CONDITIILE ca urmare a incheierii CONTRACTULUI;
SERVICIU – orice serviciu disponibil si comercializat pe PLATFORMA ONLINE solicitat de CUMPARATOR prin COMANDA, care urmeaza a fi furnizat de catre VANZATOR in beneficiul CUMPARATORULUI in conformitate cu TERMENII SI CONDITIILE, ca urmare a incheierii CONTRACTULUI;
COMANDA – solicitarea transmisa de catre CUMPARATOR pe PLATFORMA ONLINE prin parcurgerea etapelor tehnice necesare, in vederea achizitionarii de PRODUSE si/sau SERVICII comercializate pe www.vanilissimo.ro in conditiile prevazute de TERMENI SI CONDITII;
CONT – sectiunea din PLATFORMA ONLINE formata dintr-o adresa de e-mail si o parola unice care permite CUMPARATORULUI transmiterea COMENZII si care contine informatii despre CUMPARATOR si istoricul CUMPARATORULUI pe PLATFORMA ONLINE;
CONTRACT – contract incheiat la distanta de catre CUMPARATOR in conformitate cu TERMENII SI CONDITIILE expres acceptate de acesta si VANZATOR, la momentul confirmarii exprese scrise de catre VANZATOR a COMENZII transmise de catre CUMPARATOR;
SPECIFICATII – toate specificatiile si/sau descrierile PRODUSELOR si SERVICIILOR, astfel cum sunt precizate pe PLATFORMA ONLINE si in COMANDA;
CAMPANIE DE VANZARE – actiunea derulata de VANZATOR pe PLATFORMA ONLINE care consta in a anunta si a expune in scop comercial un numar finit de PRODUSE si/sau SERVICII, pentru o perioada limitata de timp, stabilita de catre VANZATOR si in conformitate cu regulile privind vanzarile cu pret redus reglementate de Ordonanta nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata si legislatia subsecventa.
POLITICA DE VANZARE
Comercializarea PRODUSELOR si SERVICIILOR pe PLATFORMA ONLINE are loc in sistem en-detail (comert cu amanuntul) iar nu in sistem en-gros (comert cu ridicata).
Vanilissimo livreaza PRODUSELE si/sau presteaza SERVICIILE disponibile pe PLATFORMA ONLINE pe teritoriul Romaniei, ca regula, pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov.
INFORMATII GENERALE
Experienta de achizitionare a produselor prin intermediul internetului difera de cea obisnuita din magazin.
Imaginile de pe PLATFORMA ONLINE au un rol ilustrativ si orientativ. Pentru o descriere exacta a PRODUSELOR, este necesar sa cititi cu atentie descrierea corespunzatoare a acestora, inclusiv a materialului din care este realizat si a dimensiunilor.
Este necesar sa luati in considerare faptul ca unele culori ale PRODUSELOR, astfel cum apar in fotografiile publicate pe PLATFORMA ONLINE, pot fi diferite in realitate, intrucat intensitatea si nuantele acestora depind de o serie de factori tehnici, printre care si, spre exemplu, setarile monitorului de contrast si luminozitate ale monitorului dumneavoastra.
Marimea si forma PRODUSELOR pot fi diferite in realitate fata de modul in care apar in imaginile disponibile pe PLATFORMA ONLINE. Asadar, este foarte important sa aveti in vedere cu prioritate verificarea marimii fiecarui PRODUS, in raport de dimensiunile afisate pe PLATFORMA ONLINE si de necesitatile dumneavoastra concrete.
PRODUSELE vor fi livrate in masura in care sunt disponibile, aflate in stoc, conform informatiilor afisate pe PLATFORMA ONLINE. Nu poate fi exclus complet riscul ca VANZATORUL sa nu poata livra COMANDA in cazul in care PRODUSUL nu este disponibil. De asemenea, Vanilissimo isi rezerva dreptul de a retrage orice PRODUS de la vanzare, in orice moment. In asemenea situatii, Vanilissimo va rambursa integral sumele platite pentru respectivele PRODUSE pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare in termen de 14 zile.
Informatiile cu privire la livrarea PRODUSELOR si prestarea SERVICIILOR pe PLATFORMA ONLINE sunt cu titlu estimativ si, de aceea, pot varia de la caz la caz. Vom depune toate eforturile pentru a livra PRODUSELE si a presta SERVICIILE solicitate de CUMPARATOR in conformitate cu data de livrare si, respectiv, prestare mentionate in confirmarea scrisa de acceptare a comenzii transmisa prin e-mail din partea VANZATORULUI catre CUMPARATOR, astfel cum este detaliata la sectiunea privind LANSAREA SI ACCEPTAREA COMENZII de mai jos.
De asemenea, Vanilissimo ia toate masurile pentru ca informatiile publicate pe PLATFORMA ONLINE, in special cele care contin descrierea PRODUSELOR si SERVICIILOR precum si preturile acestora, sa fie, in orice moment, corecte si complete. Cu toate acestea, pot aparea si erori. In asemenea situatii, Vanilissimo va incerca sa inlature erorile survenite in cel mai scurt timp posibil. In cazul in care Vanilissimo va constata faptul ca o eroare a afectat sau a influentat COMANDA sau CONTRACTUL, Vanilissimo va realiza demersurile pentru informarea dumnevoastra in cel mai scurt timp, oferindu-va atat posibilitatea reconfirmarii COMENZII/CONTRACTULUI, cat si posibilitatea anularii acesteia/acestuia.
Vanilissimo are dreptul sa modifice, sa suspende sau sa inceteze comercializarea PRODUSELOR si/sau SERVICIILOR, partial sau in totalitate, temporar sau permanent. In caz de modificare, suspendare sau intrerupere a disponibilitatii PRODUSELOR si/sau SERVICIILOR vor fi respectate drepturile pe care legea le recunoaste consumatorilor. COMENZILE valabil confirmate de catre Vanilissimo anterior operatiunilor de modificare, suspendare sau incetare dispuse vor fi onorate in mod corespunzator.
LANSAREA SI ACCEPTAREA COMENZILOR
Comanda minima de PRODUSE pe PLATFORMA ONLINE este de 60 de lei la care se vor adauga cheltuielile de transport conform celor de mai jos.
In calitate de UTILIZATOR al PLATFORMEI ONLINE, pentru a putea face o COMANDA, este obligatoriu sa fi implinit varsta de 18 ani si sa va inregistrati ca si CLIENT. In acest scop, este necesar sa detineti o adresa de e-mail valabila/activa si un numar de telefon la care puteti fi contactat cu usurinta de catre reprezentantii Vanilissimo. Vanilissimo poate refuza solicitarea de inregistrare in masura in care constata ca informatiile furnizate sunt in mod vadit neconforme cu realitatea.
Vanilissimo va asigura confidentialitatea datelor dumneavoastra, respectiv a datelor de autentificare, parolei si tuturor celorlalte detalii in legatura cu contul creat pe PLATFORMA ONLINE in conformitate cu Politica de confidentialitate de mai jos. Cu toate acestea, este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati ca informatiile privind contul creat pe PLATFORMA ONLINE sunt si raman confidentiale in orice moment si ca nu vor fi transmise catre terti. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor sunteti de acord sa informati Vanilissimo in cel mai scurt timp posibil daca aveti, in mod rezonabil, suspiciuni ca securitatea contului dumneavoastra este in pericol.
CLIENTUL/CUMPARATORUL are un singur CONT. Este interzisa partajarea unui CONT intre mai multi CLIENTI/CUMPARATORI. In situatia in care se descopera accese partajate de mai multi CLIENTI/CUMPARATORI, Vanilissimo isi rezerva dreptul de a suspenda sau anula accesului respectivilor CLIENTI/CUMPARATORI la CONTURI, cu transmiterea unei notificari in acest sens. COMENZILE plasate din CONTURILE suspedate sau anulate vor fi anulate automat.
UTILIZATORUL/CLIENTUL/CUMPARATORUL se informeaza si isi insuseste in prealabil TERMENII SI CONDITIILE PLATFORMEI ONLINE, se inregistreaza pe PLATFORMA ONLINE pe baza unui nume de utilizator sau user unic si a unei parole unice, selecteaza PRODUSELE/SERVICIILE, isi exprima acordul expres privire cu TERMENII SI CONDITIILE magazinului online www.vanilissimo.ro si apoi apasa butonul „Adauga in Cos”.
In „Cosul meu”, CLIENTUL/CUMPARATORUL are posibilitatatea de a parcurge lista PRODUSELOR/SERVICIILOR, de a modifica cantitatile si de a confirma intentia de cumparare prin accesarea butonului „Finalizeaza comanda”.
Prin lansarea unei COMENZI pe PLATFORMA ONLINE, CUMPARATORUL este de acord cu forma de comunicare, respectiv, e-mail, SMS sau telefon prin care VANZATORUL isi deruleaza operatiunile pe www.vanilissimo.ro. Pentru evitarea oricarui dubiu, CLIENTUL/CUMPARATORUL nu poate efectua COMENZI sau solicita modificarea COMENZII exclusiv telefonic, ci doar dupa transmiterea de catre CLIENT/CUMPARATOR si primirea catre VANZATOR a unei confirmari scrise privind efectuarea sau, dupa caz, modificarea COMENZII.
VANZATORUL va informa CUMPARATORUL, prin mesaje distincte, cu privire la inregistrarea (preluarea) COMENZII, respectiv, cu privire la confirmarea COMENZII.
Inregistrarea unei COMENZI de catre VANZATOR dupa lansarea acesteia de catre CUMPARATOR sau discutiile telefonice sau alte mijloace de comunicare cu privire la COMANDA NU constituie o validare sau confirmare ferma a COMENZII si, in consecinta, NU semnifica incheierea CONTRACTULUI.
O COMANDA este valabila/validata numai dupa confirmarea in scris prin e-mail sau SMS de catre VANZATOR catre CUMPARATOR a disponibilitatii stocului, a pretului precum si a caracteristicilor PRODUSELOR, respectiv, SERVICIILOR solicitate de Cumparator, ocazie cu care VANZATORUL va transmite si factura.
Inainte de validarea unei COMENZI, precum si inainte de expedierea PRODUSELOR, Vanilissimo are dreptul sa contacteze CLIENTUL/CUMPARATORUL prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanilissimo pentru a obtine confirmarea personal a datelor de identificare si livrare. CLIENTUL/CUMPARATORUL accepta faptul ca Vanilissimo nu poate fi fortat sa valideze o COMANDA/livreze PRODUSE/SERVICII catre persoane care nu au confirmat datele de livrare si identificare.
Daca VANZATORUL va confirma in scris, prin e-mail sau SMS si in mod explicit o COMANDA a CUMPARATORULUI din perspectiva disponibilitatii stocului, pretului si caracteristicilor PRODUSELOR si/sau SERVICIILOR, aceasta confirmare va implica o acceptare completa a COMENZII. Acceptarea COMENZII de catre VANZATOR se considera finalizata atunci cand exista confirmarea scrisa transmisa prin e-mail sau SMS din partea VANZATORULUI catre CUMPARATOR.
Vanilissimo poate refuza o COMANDA prin transmiterea unui e-mail prealabil de informare catre adresa de CONT a CLIENTULUI/CUMPARATORULUI, fara a exista vreo obligatie intre Vanilissimo si CLIENT/CUMPARATOR, dupa caz, in urmatoarele situatii:
• esuarea / invalidarea platii online a CUMPARATORULUI;
• neacceptarea de catre banca emitenta a cardului bancar al CUMPARATORULUI / tranzactiei;
• furnizarea de date incomplete sau incorecte de catre CLIENT/CUMPARATOR;
• activitatea CLIENTULUI/CUMPARATORULUI poate produce daune PLATFORMEI ONLINE si/sau Vanilissimo;
• CLIENTUL/CUMPARATORUL foloseste PLATFORMA ONLINE intr-un mod neconform uzantelor normale si bunei-credinte sau isi exercita drepturile in scopul de a vatama sau pagubi Vanilissimo ori intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte si principiilor de conduita normale;
• au fost efectuate anterior COMENZII, 2 sau mai multe livrari esuate, din culpa CUMPARATORULUI;
• alte motive obiective si justificate cum ar fi, spre exemplu, plasarea si renuntarea nejustificata de catre CLIENT/CUMPARATOR la mai mult de doua (2) comenzi intr-un interval de 30 zile calendaristice.
Documentele si informatiile puse la dispozitie de catre VANZATOR pe PLATFORMA ONLINE vor sta la baza CONTRACTULUI, in completarea acestuia, dupa caz, fiind documentele de conformitate puse la dispozitie de catre VANZATOR.
CONTRACTUL
Contractul are ca obiect vanzarea PRODUSELOR, respectiv, prestarea SERVICIILOR, in conformitate cu disponibilitatea stocului, pretul si caracteristicile mentionate in confirmarea scrisa transmisa de VANZATOR prin e-mail sau prin sms pentru validarea COMENZII lansate de CUMPARATOR pe PLATFORMA ONLINE contra platii pretului PRODUSELOR, respectiv, SERVICIILOR cuprins in COMANDA anterior validata.
CONTRACTUL este incheiat pe durata determinata. CONTRACTUL va inceta la momentul la care VANZATORUL si CUMPARATORUL isi vor fi executat obligatiile reciproce stabilite in prezentele TERMENI SI CONDITII.
Vanilissimo supune atentiei dumneavoatra faptul ca nu pot fi excluse cazurile cand, ca urmare a unor disfunctionalitati tehnice ale PLATFORMEI ONLINE sau erori, pretul afisat poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, VANZATORUL va informa CUMPARATORUL asupra pretului corect in cel mai scurt timp posibil, mentionandu-l in cuprinsul confirmarii scrise a COMENZII.
FACTURARE. MODALITATI DE PLATA.
Facturarea PRODUSELOR/SERVICIILOR se face exclusiv in Lei (RON), utilizand informatiile furnizate de CLIENT/CUMPARATOR in CONT. Vanilissimo nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de CLIENT/CUMPARATOR pentru scopul facturarii si nici de imposibilitatea deducerii unor cheltuieli datorita informatiilor furnizate in mod incorect de catre CLIENT/CUMPARATOR.
Facturile se emit dupa efectuarea platii pe PLATFORMA ONLINE sau, dupa caz, dupa efectuarea platii in numerar pentru care se vor emite documentele fiscale solicitate de lege.
Pentru orice corectii (anulari, retur) se vor emite facturi storno. Toate facturile sunt emise si inregistrate automat si incluse in raportarile fiscale. Nu se accepta corectii, cu exceptia acelor modificari ale facturilor efectuate prin metodele si la termenele legale.
VANZATORUL va transmite CUMPARATORULUI factura aferenta COMENZII de PRODUSE si/sau SERVICII, precum si pentru orice alte plati aferente COMENZII exclusiv in format electronic prin adaugarea facturii in contul CUMPARATORULUI sau prin e-mail, la adresa de e-mail inregistrata de CUMPARATOR in CONT, cu exceptia cazului in care CUMPARATORUL solicita expres transmiterea facturii si in versiune printata pe format hartie. In acest caz, factura astfel solicitata va fi transmisa ca regula cu ocazia livrarii PRODUSELOR/SERVICIILOR.
Daca nu se prevede expres altfel, toate preturile indicate in COMANDA includ T.V.A., daca este aplicabil, si, daca va fi cazul, alte taxe aplicabile. Costurile de colectare/ambalare si, respectiv, dupa caz, livrare/transport, vor fi evidentiate separat si adaugate la pretul total al COMENZII.
Cu exceptia cazului in care se prevede expres altfel, pretul pe care il veti plati efectiv pentru PRODUSE si, separat, pentru SERVICII, este cel indicat de VANZATOR in momentul efectuarii COMENZII. Costurile de livrare pe care trebuie sa le platiti pentru COMANDA sunt cele indicate in cadrul procesului de transmitere a COMENZII.
Plata pretului PRODUSELOR/SERVICIILOR poate fi efectuata printr-una dintre urmatoarele modalitati, in functie de optiunea CUMPARATORULUI dar si de tipul de PRODUS/SERVICIU, dupa cum urmeaza:
1. PLATA ONLINE CU CARD BANCAR DE CREDIT SAU DEBIT, in conditii de deplina securitate, fara a fi perceput un comision suplimentar pentru tranzactii, prin intermediul Netopia MobilPay.ro;
Cardurile bancare acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA, MAESTRO si MASTERCARD.
Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru astfel de plati. Pentru finalizarea corecta a platii, trebuie sa introduceti datele necesare autorizarii tranzactiei in platforma de plati, urmand instructiunile furnizate de platform Netopia MobilPay.ro. Tranzactiile se efectueaza in lei, la cursul de schimb al bancii emitente a cardului dumneavoastra, in cazul in care acesta este asociat unui cont in alta moneda decat RON;
2. ORDIN DE PLATA/TRANSFER BANCAR, in baza facturii emise de catre VANZATOR, in contul bancar al Vanilissimo disponibil pe PLATFORMA ONLINE, ca urmare a optiunii exprimate de cumparator de plata prin ORDIN DE PLATA/TRANSFER BANCAR la momentul inregistrarii COMENZII pe PLATFORMA ONLINE;
3. IN NUMERAR, LA LIVRARE – plata in numerar la livrare va realizata de catre CUMPARATOR conform pretului CONTRACTULUI catre agentul/curierul care efectueaza livrarea.
Plata in numerar este o metoda de achitare intarziata a PRODUSELOR/SERVICIILOR. Conform prevederilor Legii nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare, suma maxima in numerar pe care Vanilissimo o poate incasa pe zi este de 5.000 lei pentru persoanele juridice si de 10.000 lei pentru persoanele fizice.
Vanilissimo NU poate fi obligata sa ofere optiunea de plata in numerar, la livrare pentru clientii cu istoric dovedit de a refuza/anula COMENZI sau pentru cei care, prin activitatea lor contrara uzantelor normale si bunei-credinte pot produce in orice fel prejudicii PLATFORMEI ONLINE si Vanilissimo.
TRANSPORTUL. LIVRAREA PRODUSELOR
Livrarea PRODUSELOR se realizeaza la adresa de livrare din COMANDA prin intermediul companiei de transport colaboratoare a Vanilissimo. Greutatea maxima a unui colet este de 9 (noua) kg.
Costurile de transport sunt disponibile pe PLATFORMA ONLINE la sectiunea Livrare si sunt comunicate CUMPARATORULUI la momentul plasarii COMENZII pe PLATFORMA OLINE.
CUMPARATORUL are posibilitatea de a plasa comenzi selectand o anumita data de livrare a PRODUSELOR (de exemplu, data unei aniversari sau a nuntii/botezului) sau cu livrare cat mai rapida posibil.
Timpul de livrare al unei COMENZI cu livrare cat mai rapida posibil este comunicat expres la plasarea COMENZII in functie de numarul comenzilor aflate in asteptare pe PLATFORMA ONLINE.
CUMPARATORUL este responsabil de corectitudinea adresei de livrare. In eventualitatea in care adresa de livrare este schimbata dupa plecarea curierului catre adresa initiala indicata de CUMPARATOR, se va percepe o taxa de 10 lei.
In eventualitatea in care (a) adresa de livrare este indicata de CUMPARATOR este gresita iar curierul s-a deplasat la acea adresa nefiind informat in prealabil si in timp util, (b) coletul nu a putut fi expediat din culpa CUMPARATORULUI care nu se afla la adresa sau nu a raspuns curierului, (c) CUMPARATORUL solicita curierului deja ajuns la adresa initiala sa transporte coletul la alta adresa, CUMPARATORUL va suporta costul transportului/transporturilor, iar, pentru situatiile in care produsele nu au ajuns la CUMPARATOR, acesta va trebui sa plaseze o noua comanda pe PLATFORMA ONLINE si/sau sa ia legatura cu Vanilissimo telefonic.
In situatia de la litera b) de mai sus, se va considera retur in conditiile in care, curierul a ajuns la adresa si asteapta cel mult 10 minute de la sosire ca sa poata preda colectul iar CUMPARATORUL, instiintat in prealabil prin email, apel telefonic sau alt mijloc de comunicare, inclusiv prin utilizarea interfonului sau a soneriei Destinatarului, nu se prezinta pentru ridicarea coletului.
Ca regula, livrarea PRODUSELOR se realizeaza de marti pana duminica intre orele 10 si 19, cu exceptia perioadelor de suspendare a activitatii PLATFORMEI ONLINE pentru vacanta/perioada de odihna, perioade ce vor fi anuntate din timp atat pe paginile platformelor de socializare Facebook si Instagram, cat si pe PLATFORMA ONLINE.
In mod exceptional, in cursul zilelor de luni se vor livra PRODUSELE pentru clientii cu comenzi speciale care organizeaza evenimente precum botezuri, nunti, sau aniversari si care comanda produsele prin telefon sau  e-mail.
Pentru CUMPARATORII care opteaza pentru livrarea PRODUSELOR la adresa/domiciliu, taxa de livrare este de 30 de lei pentru comenzile aflate pe raza municipiului Bucuresti si 50 de lei pentru comenzile aflate pe raza judetului Ilfov.
La plasarea COMENZII, CUMPARATORUL va alege data de livrare si intervalul orar preferat de livrare dintre cele 3 intervale puse la dispozitie mai jos:
(A) 10 a.m. -1 p.m.;
(B) 1 p.m. – 4 p.m.;
(C) 4 p.m. – 7 p.m.
Livratorii parteneri vor face tot posibilul sa livreze cat mai aproape de ora indicata de catre CUMPARATOR.
Livrarile se vor efectua de regula in interiorul perioadei comunicate la plasarea COMENZII iar CUMPARATORUL poate obtine informatii privind statusul livrarii.
In cazul in care PRODUSUL din COMANDA poate fi livrat doar cu depasirea termenului sus-mentionat, Vanilissimo va informa de indata CUMPARATORUL prin e-mail oferind doua optiuni: (a) renuntarea (in scris) la COMANDA/PRODUS sau (b) acceptarea noului termen de livrare propus. In eventualitatea in care plata COMENZII/PRODUSULUI a fost efectuata in avans prealabil livrarii, sumele platite vor fi rambursate in totalitate in termen de maximum 14 zile de la data renuntarii.
PRODUSELE se afla in ambalajul original, sigilat al Vanilissimo si sunt asigurate pe tot parcursul transportului pana la livrare.
La primirea coletului, CUMPARATORUL are obligatia de a desface si verifica din punct de vedere cantitativ si calitativ coletele, pe baza etichetarii acestora, de a desface si verifica, integritatea coletelor precum si de a semnala imediat orice viciu potentiala neregula catre VANZATOR cu ocazia efectuarii acestei verificari la primirea coletului. Orice fel de reclamatie cu privire la coletul expediat nu poate fi luata in considerare daca la inmanarea coletului ambalajul exterior si interior este intact si daca nu s-a facut nicio eroare cu privire la produsul comandat iar acesta respecta standardele de executie si caracteristicile disponibile pe PLATFORMA ONLINE.
Reclamatiile se transmit catre Vanilissimo/PLATFORMA ONLINE in cel mult 2 ore de la livrarea PRODUSELOR. Reclamatia va fi insotita de documentele privind comanda efectuata, dovada valorii bunurilor/pretul de achizitie, recizari privind numarul de comanda si orice alte acte doveditoare provind evenimentul ce face obiectul reclamatiei. In cazul in care se constata la predare deteriorarea PRODUSELOR, curierul si CUMPARATORUL vor intocmi pe loc un process-verbal de constatare a deteriorarii.
VANZATORUL va anunta CUMPARATORUL cu privire la termenul estimat de finalizare a livrarii. VANZATORUL, in cazul in care nu poate executa Contractul din cauza faptului ca PRODUSUL/SERVICIUL este indisponibil, va informa CUMPARATORUL despre aceasta indisponibilitate, urmand ca sumele de bani achitate de catre CUMPARATOR pentru PRODUSUL/SERVICIUL indisponibil sa fie rambursate de VANZATOR in termen de maximum 30 de zile calendaristice.
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare, VANZATORUL va anunta CUMPARATORUL cu privire la termenul estimat de finalizare a livrarii. In cazul in care VANZATORUL primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea PRODUSELOR, a respingerii de catre banca emitenta a cardului sau a tranzactiei, a invalidarii tranzactiei de catre procesatorul de carduri, VANZATORUL isi rezerva dreptul de a denunta unilateral CONTRACTUL, iar CUMPARATORUL este de acord ca o astfel de denuntare unilaerala nu reprezinta vreo incalcare a Contractului.
Livrarea PRODUSELOR se va face la adresa de livrare indicata de CLIENT in COMANDA. .
Va supunem atentiei faptul ca, potrivit Ordonantei de urgenta nr. 34/2014 privin drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, sunt exceptate de la exercitarea dreptului de retur urmatoarele:
• produsele realizate dupa specificatiile si instructiunile CONSUMATORULUI sau personalizat/e in mod clar pentru CONSUMATOR, cum este cazul produselor la comanda ce vor putea fi comercializate pe PLATFORMA ONLINE intr-o sectiune separata;
• produsele care se pot deterioara sau degrada rapid cum sunt cele alimentare;
• produsele ce sunt parte a unui ansamblu si care nu pot fi, prin natura acestora, separate de celelalte elemente componente;
• serviciile care au fost executate in mod complet, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre Vanilissimo.
NOTIFICARI
Orice notificare catre VANZATOR este valabil indeplinita daca va fi transmisa in scris la adresa unde se afla sediul social al VANZATORULUI si care este disponibila si pe PLATFORMA ONLINE. Orice notificare catre CUMPARATOR este valabil indeplinita daca va fi transmisa in scris la adresa mentionata in CONTUL de CLIENT al PLATFORMEI ONLINE. Schimbarea adresei nu poate fi opusa celeilalte parti daca aceasta nu a fost comunicata sau, dupa caz, inregistrata in prealabil in scris. In cazul notificarii transmise prin posta, aceasta va fi transmisa prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare.
FORTA MAJORA
Niciuna dintre parti, in concret, nici VANZATORUL si nici CUMPARATORUL, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Orice eveniment imprevizibil si inevitabil, independent de vointa partilor, care impiedica in parte sau in totalitate indeplinirea obligatiilor contractuale va fi considerat ca un caz de forta majora. Partea care invoca forta majora si care o va aduce la cunostinta celeilalte parti contractante in cel mult 7 zile de la aparitia cazului de forta majora invocat, va fi exonerata de obligatiile sale dar numai in masura si exclusiv pentru perioada pentru care forta majora se aplica. Orice eventuale neintelegeri care care nu vor putea fi solutionate in prealabil pe cale amiabila, vor fi solutionate de instantele judecatoresti compentente.
CAMPANII DE VANZARE
Vanilissimo poate derula CAMPANII DE VANZARE sau campanii publicitare in orice sectiune a PLATFORMEI ONLINE in conditiile reglemetate de legislatia in vigoare. CAMPANIILE DE VANZARE sau campanile publicitare nu necesita acordul UTILIZATORULUI. Spatiile si dimensiunea campaniilor publicitare nu necesita acordul vizitatorilor si poate fi schimbat fara a necesita anuntarea prealabila.
PROPRIETATE INTELECTUALA
Toate drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului PLATFORMEI ONLINE, incluzand, dar fara a se limita la logo-uri, reprezentari grafice, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, descrierea produselor sau orice alta forma de text precum si continutul multimedia publicat sunt proprietatea exclusiva a Vanilissimo.
Pe cale de consecinta, in ceea ce priveste continutul PLATFORMEI ONLINE, UTILIZATORULUI/CLIENTULUI/CUMPARATORULUI nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea sau includerea oricarui element de continut in orice alt context decat cel intentionat de Vanilissimo, cu exceptia cazului in care ar avea acordul prealabil scris si expres al Vanilissimo pentru oricare dintre actiunile de mai sus.
Vanilissimo isi rezerva dreptul de a modifica sau de a adauga noi reguli si restrictii in ceea ce priveste continutul PLATFORMEI ONLINE dar si de a modifica sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricarui serviciu, in orice moment, fara un anunt prealabil.
UTILIZATORII nu vor modifica nicio parte din PLATFORMA ONLINE cu exceptia a ceea ce este necesar pentru utilizarea corespunzatoare a PLATFORMEI ONLINE, cu scopul in care a fost creat. Astfel, in sectiunile PLATFORMEI ONLINE site care permit UTILIZATORILOR adaugarea de continut, in concret, zona de comentarii, acestia vor introduce exclusiv continut legal si moral. Vanilissimo isi rezerva dreptul de a modera si/sau cenzura continutul adaugat de UTILIZATORI in situatia in care continutul adaugat nu corespunde celor de mai sus.
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE
Vanilissimo pastreaza confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care dumneavoastra le furnizati in calitate de CLIENT sau CUMPARATOR. CLIENTUL/CUMPARATORUL nu va face nicio declaratie publica sau comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti cu privire la COMANDA/CONTRACT fara consimtamantul prealabil scris al VANZATORULUI.
Prin inscrierea in baza de date a Vanilissimo, CLIENTUL/CUMPARATORUL consimte in mod expres in limitele legislatiei in vigoare la a fi contactat de catre parteneri ai Vanilissimo: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului CONTRACTULUI incheiat intre CUMPARATOR si VANZATOR, inclusiv institutii sau agentii de stat, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru, sau alte companii cu care Vanilissimo a dezvoltat programe comune de ofertare privind PRODUSELE/SERVICIILE.
Prin inregistrarea si utilizarea CONTULUI, CLIENTUL/CUMPARATORUL isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii propriilor date de CONT (user si parola unice) si pentru gestionarea accesarii CONTULUI, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul CONTULUI pe PLATFORMA ONLINE.
CESIONAREA. SUBCONTRACTAREA
Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii aferente onorarii Comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia.
LEGEA APLICABILA. JURISDICTIA
CONTRACTUL precum si TERMENII SI CONDITIILE se supun legii romane. Eventualele litigii dintre VANZATOR si CUMPARATOR se vor solutiona pe cale amiabila si doar in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.
COMUNICARE. CONTACT
Pentru orice intrebari sau sugestii in legatura cu Vanilissimo, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0732 360 616 , de luni pana vineri, intre orele 10:00-17:00 sau prin e-mail la contact@vanilissimo.ro
De asemenea, puteti utiliza formularul de contact disponibil pe PLATFORMA ONLINE. Prin utilizarea formularului de contact, dumneavoastra permiteti automat Vanilissimo sa va contacteze prin orice mijloc disponibil pe PLATFORMA ONLINE. Vanilissimo declara si garanteaza ca datele personale ale unui UTILIZATOR transmise de acesta si colectate prin intermediul Formularului de contact disponibil pe PLATFORMA ONLINE vor fi utilizate doar in scopul solutionarii aspectelor sesizate de catre UTILIZATOR prin intermediul Formularului de contact ulterior devenind date cu scop exclusiv statistic.
POLITICA PRIVIND PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
BAHATI GROUP SRL.
Anul 2018 a adus cateva schimbari cu privire la modalitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal, astfel incat am vrea sa va explicam ce presupun si cum vom alinia practicile BAHATI GROUP SRL. la aceste modificari. Incepand cu data de 25 mai 2018, Regulamentul 2016/679/UE pentru protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date („Regulamentul”) va fi aplicat de toate statele Uniunii Europene.
Prelucram date cu caracter personal atunci cand utilizati PLATFORMA ONLINE, iar modul in care facem acest lucru este prevazut in aceasta Politica. Prezenta Politica se va completa cu prevederile specifice din cadrul Termenilor si Conditiilor aplicabili website-ului www.vanilissimo.ro.
Noi, la Vanilissimo va asiguram ca prelucram date cu caracter personal cu respectarea urmatoarelor principii:
– datele dumneavoastra sunt in siguranta;
– clientii BAHATI GROUP S.R.L. detin mereu controlul asupra datelor;
– utilizam aceste date pentru a va pune la dispozitie o gama variata de mobila si decoratiuni de calitate superioara, realizate in acorduri vintage, in maniera inedita si incarcata de rafinament.
BAHATI GROUP SRL. se obliga ca datele CLIENTULUI/CUMPARATORULUI sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate mai jos si sa nu faca publice, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere catre terti baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau cu caracter special ale CLIENTILOR/CUMPARATORILOR.
Cum folosim datele dumneavoastra?
Colectam datele dumneavoastra personale in urmatoarele scopuri:
1. Pentru a incheia si executa relatia noastra contractuala
In vederea furnizarii produselor, realizam o serie de activitati ce implica prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal:
1.1 activitati ce tin direct de modul in care se desfasoara relatia noastra comerciala, de la momentul plasarii unei comenzi pana la finalizarea acesteia, inclusiv verificarea detaliilor unei vanzari anterioare cu ocazia unei noi vanzari, activitati ce tin de verificarea disponibilitatii produselor si transportul acestora;
1.2 activitati ce tin de informarea CLIENTILOR/CUMPARATORILOR privind situatia CONTULUI, inclusiv validarea, expedierea si facturarea COMENZILOR, solutionarea oricaror probleme de orice natura referitoare la o COMANDA, la PRODUSE si/sau SERVICII;
1.3 activitati ce tin de facturarea si incasarea contravalorii produselor;
In cazul in care CUMPARATORUL opteaza pentru plata online cu cardul a contravalorii comenzilor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul furnizorilor de servicii de plata/bancare, astfel ca, in derularea procesului de plata prin card, BAHATI GROUP SRL. nu solicita si nu stocheaza niciun fel de informatii referitoare la cardul CUMPARATORULUI, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata onine.
Procesatorul de carduri bancare agreat de BAHATI GROUP SRL., are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date sau documente generale in urma unei COMENZI pentru scopul investigarii oricarei incasari sau rambursari de sume rezultata din vanzarea de PRODUSE si SERVICII prin intermediul furnizorului de Servicii de plata online, indiferent de modalitatea de livrare.
Prin completarea in formularul de comanda disponibil pe PLATFORMA ONLINE a datelor personale, in scopul activitatii de creditare, CUMPARATORUL isi exprima expres consimtamantul ca persoanele juridice cu care furnizorului de servicii de plata onine a incheiat parteneriate in vederea oferirii produselor prin credit sa prelucreze datele personale ale acestuia in evidentele proprii in scopul efectuarii analizei de credit si sa le transmita in vederea consultarii informatiilor inregistrate, pe numele CUMPARATORULUI in baza de date a Biroului de Credit.
1.4 administrarea PLATFORMEI ONLINE si a contului dumneavoastra de CLIENT.
Prin completarea datelor personale solicitate in formularul de creare de CONT si/sau de COMANDA, CLIENTUL/CUMPARATORUL declara si accepta fara echivoc ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a BAHATI GROUP SRL. si ca aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopurile prevazute mai sus.
• Ce date folosim pentru furnizarea serviciilor?
• prenume, nume, adresa de e-mail, numar de telefon, adresa de facturare, adresa de livrare, detalii companie, detalii despre metoda de livrare, detalii despre metoda de plata, comentarii despre comanda, fax (optional, la creare cont), adresa 2 (optional, la creare cont);
• nume de utilizator si parola daca aveti cont pe PLATFORMA ONLINE.
• Cat timp pastram datele dumneavoastra?
Prelucram o categorie larga de date cu caracter personal in vederea incheierii si executarii comenzii, iar durata de pastrare pentru fiecare tip de date difera in functie de necesitatea sau de obligatia pe care o avem, astfel:
1. a)Pentru a putea face dovada relatiei comerciale pe care o avem cu dumneavoastra, pastram datele cu caracter personal prelucrate pe toata durata necesara finalizarii comenzii (de la momentul plasarii comenzii pana la livrarea ei), si aditional pentru o perioada de trei ani de la data finalizarii comenzii.
In acest sens, pastram inclusiv informatii despre situatia platilor si corespondenta pe care o avem cu privire la comanda si livrare (atunci cand este cazul). In cazul in care, la incetarea relatiei comerciale pe care o avem cu dumneavoastra, vor ramane debite de recuperat, vom pastra informatiile care sunt necesare recuperarii lor pana in momentul colectarii platilor aferente sau pana la expirarea termenului de prescriptie, oricare dintre acestea intervine primul.
1. b)pastram istoricul comenzilor tale in contul de client atat timp cat contul de client este activ. Daca nu ati accesat contul dumneavoastra de client timp de 3 ani, vom sterge detaliile contului, inclusiv informatiile disponibile din cadrul acestuia.
2. c)de asemenea, din ratiuni fiscale, suntem obligati sa pastram toate informatiile aferente facturarii produselor furnizate pentru o perioada de 10 ani de la finalizarii comenzii.
• Dezvaluim datele dumneavoastra?
BAHATI GROUP SRL. poate furniza datele cu caracter personal ale CLIENTULUI/CUMPARATORULUI altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate mai sus prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se realizeaza in conformitate cu legislatia in vigoare, dupa cum urmeaza: (a) furnizorilor de servicii de transport/curierat, (b) furnizorilor de servicii de plata/bancare, (c) furnizorilor de servicii de tiparire facturi, si (d) furnizorilor de servicii de mentenanta IT si stocare in mediu cloud.
Intr-o astfel de situatie, ne asiguram ca partenerii nostri contractuali respecta prezenta politica.
In situatia existentei unei datorii cu privire la relatia contractuala pe care o avem cu dumneavoastra, ne rezervam optiunea de a dezvalui datele dumneavoastra unor agenti de colectare debite/recuperare creante in vederea recuperarii datoriei. Acestia va vor contacta in numele nostru. De asemenea,in cazul in care vom cesiona creanta, va vom informa despre asta.
• Baza legala pentru prelucrarea acestor date
Incheierea si executarea comenzii.
1. Pentru marketing, publicitate si/sau alerte periodice
Vrem sa tinem legatura cu dumneavoastra si sa va anuntam cu privire la produse noi, oferte, campanii sau orice activitati similare! Pentru a face asta vrem sa va transmitem mesaje comerciale de tip newsletter si/sau alerte periodice, prin e-mail, SMS sau direct pe PLATFORMA ONLINE.
In momentul in care UTILIZATORUL inregistreaza un CONT pe PLATFORMA ONLINE, acesta are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primirea de mesaje de tip newsletter si/sau alerte din partea BAHATI GROUP SRL. prin modalitatea electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail, mesaje scurte (SMS) sau prin anunturi pe PLATFORMA ONLINE.
Datele furnizate de UTILIZATOR in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor pot si vor fi folosite de catre BAHATI GROUP SRL. in limitele prezentei politici.
Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor se poate face in orice moment astfel:
– folosind legatura special destinata din cadrul oricarui mesaj de tip newsletter si/sau alerta primita aflata in partea de jos a e-mail-ului in sectiunea „Click aici pentru dezabonare”, optiune ce va fi disponibila in cadrul fiecarei comunicari; sau
– prin modificarea acordului sau de a primi mesaje de tip newsletter si/sau alerte in cadrul CONTULUI de pe PLATFORMA ONLINE;
– prin contactarea BAHATI GROUP SRL. la adresa de e-mail contact@vanilissimo.ro si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.
Renuntarea la primirea mesajelor de tip newsletter si/sau alerta nu implica renuntarea la acordul privind TERMENII SI CONDITIILE sau privind prezenta politica si se aplica exclusiv ulterior primirii mesajului/notificarii de renuntare. De asemenea, renuntarea la primirea mesajelor de tip newsletter si/sau alerta nu va afecta posibilitatea BAHATI GROUP SRL. de a va contacta pentru finalizarea unei comenzi.
BAHATI GROUP SRL. isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite mesaje de tip newsletter si/sau alerte, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice UTILIZATOR sau CLIENT care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi mesaje de tip newsletter si/sau alerte, pe baza unor motive obiective, fara niciun angajament ulterior din partea BAHATI GROUP SRL. sau a unei notificari prealabile.
Vanilissimo nu va include in mesajele de tip newsletter si/sau alertele transmise niciun alt fel de material publicitar care sa mentioneze vreun tert care nu este partener al Vanilissimo S.R.L. la momentul expedierii mesajului de tip newsletter si/sau alertei.
• Ce date folosim pentru furnizarea comunicarilor de tip newsletter/alerta?
– prenume, nume, adresa de e-mail / numar de telefon, in functie de canalul ales pentru comunicare.
• Cat timp pastram datele dumneavoastra?
Te vom contacta in aceste scopuri atat timp cat contul de client este activ in PLATFORMA ONLINE.
• Dezvaluim datele dumneavoastra?
Deocamdata nu. Anticipam ca vom colabora in viitor cu societati specializate in domeniu, situatie in care vom dezvalui minimul de informatii necesare unor agentii de marketing pentru a ne asista in transmiterea mesajelor / alertelor.
• Baza legala pentru prelucrarea acestor date
Consimtamantul dumneavoastra.
1. Pentru scopuri statistice si de analiza, cercetare de piata, urmarire si monitorizare a vanzarilor
Pentru a optimiza oferta si pentru a veni in intampinarea nevoilor dumneavoastra, extragem, transformam in date cu caracter anonim, combinam si agregam datele privind achizitiile dumneavoastra prin PLATFORMA ONLINE cu cele ale altor clienti, pentru a avea o imagine statistica a produselor comercializate.
• Ce date folosim pentru a realiza aceste rapoarte?
Datele privind achizitiile desfasurate prin PLATFORMA ONLINE, date privind accessul pe platforma online.
• Cat timp pastram datele dumneavoastra?
Vom pastra rapoartele statistice pe durata necesara utilizarii lor.
• Dezvaluim datele dumneavoastra?
Rezultatele rapoartelor statistice (care nu permit identificarea datelor dumneavoastra sau individualizarea dumneavoastra) si analizele bazate pe aceste rapoarte nu sunt dezvaluite tertilor in prezent. Anticipam posibilitatea de a le dezvalui in viitor unor consultati de afaceri, pentru a ne ajuta in dezvoltarea comerciala a afacerii.
• Baza legala pentru prelucrarea acestor date
Scop de prelucrare compatibil cu scopul initial al prelucrarii datelor cu caracter personal.
1. Pentru a ne indeplini obligatiile legale
Avem obligatia ca, la solicitarea autoritatilor publice, intocmita in conformitate cu prevederile legale aplicabile, sa comunicam catre acesta datele dumneavoastra. Informatiile CUMPARATORULUI cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.
• Ce date trebuie sa pastram?
Toate datele solicitate de catre autoritatea publica in cauza.
• Pentru cat timp pastram datele dumneavoastra?
Va vom pastra datele pe toata durata necesara folosirii acestora, astfel cum este indicat de catre autoritatea competenta si in conformitate cu prevederile legislatiei aplicabile in vigoare.
• Baza legala pentru prelucrarea acestor date
Obligatie legala.
POLITICA DE COOKIE-URI
Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web si apoi trimis inapoi (nemodificat) de catre navigator, de fiecare data cand acceseaza acel server.
Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul UTILIZATORULUI).
Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum si pentru urmarirea comportamentului UTILIZATORILOR. Aplicatii tipice sunt retinerea preferintelor UTILIZATORILOR si implementarea sistemului de „cos de cumparaturi”. Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului UTILIZATORULUI si prezentarea continutului site-ului web intr-un mod relevant, adaptat preferintelor UTILIZATORULUI.
Cookie-urile asigura o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Vanilissimo pentru a oferi servicii comfortabile UTILIZATORILOR: exemplu – preferintele in materie de confidentialitate online si istoricul cosului de cumparaturi.
De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ajuta la intelegerea modalitatii in care un UTILIZATOR beneficiaza de PLATFORMA ONLINE, permitand imbunatatirea structurii si continutului, dar excluzand identificarea personala a UTILIZATORULUI.
Vanilissimo foloseste doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe (fisiere temporare ce raman in terminalul UTILIZATORULUI pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei/browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul UTILIZATORULUI pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de UTILIZATOR.
Datele personale colectate prin utilizarea cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru UTILIZATOR si sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele. In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau UTILIZATORUL sa fie informat de fiecare data cand cookie-urile sunt trimise catre terminalul sau. Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale PLATFORMEI ONLINE. Cookie-urile ajuta la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui UTILIZATOR. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.
Cookie-urile NU sunt virusi si folosesc formate tip plain text, nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate, nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou.
Intrucat cookie-urile pot fi folosite pentru scopuri negative, deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, multe produse anti-spyware marcheaza cookie-urile in mod constant pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.
In general, browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookie-urilor pe servere. Este foarte important ca UTILIZATORUL sa aleaga metoda cea mai potrivita de protectie a informatiilor personale si sa:
• particularizeze setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil al securitatii utilizarii cookie-urilor.
• seteze termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si a datelor personale de acces.
• ia in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii de navigare.
• instaleze si sa actualizeze constant aplicatii antispyware.
Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Se recomanda actualizarea programelor de navigare in mod constant, pentru ca multe dintre atacurile bazate pe cookie-uri se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului.
Detineti controlul asupra datelor dumneavoastra
Puteti controla modul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal, exercitand oricare dintre urmatoarele drepturi/optiuni, oricand doriti.
Accesarea datelor: puteti solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le detinem despre dumneavoastra.
Rectificarea datelor: daca datele pe care le detinem despre dumneavoastra sunt inexacte sau incomplete, puteti solicita rectificarea lor.
Opozitia la prelucrarea datelor: ne puteti solicita sa incetam anumite activitati de prelucrare. In functie de baza legala a prelucrarii, vom analiza cererea, situatia de fapt, precum si prevederile legale aplicabile si vom reveni in termenul legal cu detalii despre implementarea solicitarii.
Stergerea datelor: Ne puteti cere sa stergem datele cu caracter personal pe care le detinem despre dumneavoastra. Vom analiza cererea in conformitate cu motivele ce justifica solicitarea si vom reveni in termenul legal cu detalii despre implementarea ei. Ca abordare generala, la data expirarii perioadelor de timp de pastrare a datelor, astfel cum sunt identificate mai sus, datele dumneavoastra vor fi fie sterse, fie anonimizate.
Portabilitatea datelor: In situatia in care doriti sa va transferati datele catre un alt furnizor, ne puteti solicita sa vi le comunicam intr-un format electronic uzual (acesta este un drept nou conform Regulamentului).
Restrictionarea prelucrarii: puteti sa soliciti restrictionarea prelucrarii. Vom analiza cererea in raport de cazurile de restrictionare prevazute de lege si vom reveni in termenul legal cu detalii despre implementarea ei (acesta este un drept nou conform Regulamentului).
Retragerea consimtamantului: in cazul in care v-ati dat consimtamantul, in mod expres, pentru o prelucrare de date, cum ar fi sa primiti comunicari comerciale de la BAHATI GROUP SRL., il veti putea retrage oricand. Aceasta retragere se va inregistra in sistemele BAHATI GROUP SRL. fara intarzieri nejustificate.
Suntem aici pentru dumneavoastra
• Compania care va prelucreaza datele este BAHATI GROUP S.R.L.
• Contact:Pentru orice intrebari sau sugestii in legatura cu datele dumneavoastra personale, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0732 360 616 , de luni pana vineri, intre orele 10:00-18:00 sau prin e-mail la contact@vanilissimo.ro
De asemenea, puteti utiliza formularul de contact disponibil aici. Prin utilizarea formularului de contact, dumneavoastra permiteti automat BAHATI GROUP S.R.L. sa va contacteze prin orice mijloc disponibil pe PLATFORMA ONLINE. BAHATI GROUP S.R.L. declara si garanteaza ca datele personale ale unui UTILIZATOR transmise de acesta si colectate prin intermediul Formularului de contact disponibil pe PLATFORMA ONLINE vor fi utilizate doar in scopul solutionarii aspectelor sesizate de catre UTILIZATOR prin intermediul Formularului de contact ulterior devenind date cu scop exclusiv statistic.
• Autoritatea de Supraveghere: De asemenea, puteti sa inaintati o plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (http://www.dataprotection.ro/)
Actualizari viitoare
Continutul acestei Politici poate suferi modificari ca urmare a evolutiei pietei sau actualizarii gamei de produse pe care le livram si serviciilor auxiliare pe care le prestam.
Vom publica orice noua versiune a acestei Politici pe website-ul www.vanilissimo.ro si va vom anunta in avans, in timp util, cu privire la orice schimbare ce v-ar putea afecta intr-un mod semnificativ.